auto tuning
Category

Auto-tuning en bobines

Autotuning kan een zeer bevredigende hobby zijn. Er gaat niets boven het geluid van een tuning-auto terwijl je rustig door de straten van de buurt glijdt op weg naar je werk of een avondje uit met vrienden. Zoals alle hobby’s heeft het afstemmen van auto’s echter voor- en nadelen. Het is belangrijk om beide kanten te overwegen voordat u besluit of het afstemmen van uw auto de moeite waard is.

De voordelen van auto-tuning zijn onder meer de verbetering van specifieke prestatiekenmerken. Meestal betreft dit het afstemmen van de motor. Het doel van het afstemmen van de motor is het verbeteren van specifieke prestatiekenmerken van de motor, zoals paardenkracht, koppel, uitlaatgastemperatuur, enz. Andere voordelen van auto-afstemming zijn onder meer de verhoogde veiligheid, zoals wanneer uw auto wordt aangepast, worden de ophanging en schokdempers meestal ge├╝pgraded om de bestuurder te helpen de stabiliteit in bepaalde omstandigheden te behouden. Vaak passen mensen hun auto aan vlak voordat ze op vakantie gaan om de verleiding te vermijden deze tijdens vakantie uit te schakelen. Deze voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat de motor beschadigd raakt, waardoor er overmatige slijtage aan onderdelen ontstaat en dat de motor kan uitvallen.

Naast de voordelen van autotuning zijn er ook nadelen. Een nadeel van het afstemmen van een auto is dat wanneer het afstemmingsproces is voltooid, het voertuig in wezen in voorraad blijft zonder andere wijzigingen dan die aan de motor zijn aangebracht. Stockwagens hebben doorgaans meer mechanische onderdelen die op bepaalde momenten moeten worden vervangen. Dit is niet het geval met het afstemmen van een auto, aangezien al het werk al gedaan is en het voertuig in wezen blijft zoals het was.

Een ander nadeel van autotuning is dat het om aanpassingen gaat die buiten de garantie van de autofabrikant vallen. Het wijzigen van de interne motorstructuur is in sommige staten niet toegestaan. Dit betekent dat als u besluit om op wat voor manier dan ook wijzigingen aan uw auto aan te brengen, of het nu om geluid of uiterlijk gaat, u de aanpassing bij de auto-tuningwinkel moet kopen. Als u geen toegang heeft tot tuningwinkels bij u in de buurt of als u deze aanpassing liever zelf probeert, zijn er een aantal manieren om te proberen de prestaties van een voertuig zonder aanpassingen te veranderen. Motortuning betekent het veranderen van de hoeveelheid lucht of brandstof die door het systeem stroomt.

Om uw auto zelf af te stemmen, heeft u een soort voertuigkit of programma nodig. De twee meest populaire programma’s zijn het EGR- en AEM-programma, die relatief gemakkelijk te vinden en te downloaden zijn van internet. Engine tuning kits zijn ook beschikbaar, maar ook deze kunnen apart worden aangeschaft. Sommige hiervan worden verkocht in auto-onderdelenwinkels, terwijl andere rechtstreeks door tuners worden verkocht en als een speciaal item worden beschouwd. Opgemerkt moet worden dat als u uw auto wilt aanpassen, u de hulp nodig heeft van iemand die ervaring heeft met auto-tuning.

Er zijn veel manieren om een auto te tunen, maar we zullen u een paar voorbeelden geven zodat u kunt beslissen wat u moet doen. U kunt de bobines vervangen, de hoogte van de gasdoppen aanpassen of een Igniscope installeren of vervangen. Een eenvoudige Igniscope vereist dat u de tankdop verwijdert, de bougiekabels toevoegt, de Igniscope op zijn plaats vastschroeft met een koperen schroef eronder om de bout op zijn plaats te houden. U kunt gemakkelijk leren over autotuning door een instructievideo te bekijken of via internet.

Klik HIER om uw aanbevolen services voor uw voertuig te zien