FORD F150 vs Ecoboost v6

De Ford F150 is een populair model voor vrachtwagengebruikers en vrachtwagenliefhebbers, gelijk. Het is al geruime tijd op de markt, en het blijft een sterke rivaal in de dichtstbijzijnde concurrent, de Toyota-pick-up truck. De Ford F150 is een vierwielaandrijving die een groot brandstofverbruik biedt in vergelijking met andere modellen in zijn klasse. Dit artikel zal uitleggen waarom het een goede koop is, wat voordelen zijn, en hoe het maximaal uit te halen.

De FORD F150 is een eerste generatie voertuig, wat betekent dat het een relatief nieuwe vrachtwagen op de markt is. De tweede generatie FORD F150 wordt in wezen opnieuw ontworpen met een meer praktisch ontwerp en verbeterde sterkte en duurzaamheid. Een belangrijk voordeel van de tweede generatie FORD F150 is dat het wordt geïntroduceerd met de invoering van benzine-aangedreven voertuigen, zoals de Toyota MRX. De Ford F150 wordt ook geïntroduceerd met een groot aantal nieuwe technologieën waarvoor eerder geen toegang heeft. Het hoofdartikel hieronder geeft u een volledige uitsplitsing van al deze technologieën en hoe ze de algemene bruikbaarheid en het brandstofverbruik van de FORD F150 hebben beïnvloed. Voor meer informatie kunt u terecht bij Van Leersum & Zn.

Brandstofefficiëntie Een van de belangrijkste voordelen van de FORD F150 is het feit dat het een beter brandstofverbruik uit dezelfde motor wordt in vergelijking met andere modellen in zijn klasse. De Ford F150 krijgt twintig procent betere brandstofkilometers dan de oudere FORD-EROD, dankzij het nieuwe Ford EcoBoost hogedrukgas turbo direct injectiesysteem dat is gemonteerd op de FORD F150. EcoBoost is een kleine turbolader die de macht verbetert zonder de grootte van de FORD F150S-motor te vergroten, en het vermindert ook de totale grootte van het voertuig door de weerstand te verminderen. Dientengevolge krijgt de FORD F150 maximaal veertig procent meer vermogen van zijn tweelingmotor dan het oudere FORD-EROD-model, ondanks dat het hebben van dezelfde motorcapaciteit. EcoBoost kan achteraf worden ingesteld op oudere voertuigen, maar is niet van toepassing op de FORD F150.

Ford F150 met de EcoBoost, Ford heeft zijn brandstofbesparing nog verder opgehoopt, om het record te bereiken voor het totale brandstofverbruik in een modeljaar. De Ford F150 krijgt een indrukwekkende vijfendertig procent betere brandstofverbruik dan de sibling van de Ford-focus (die een standaard V6-motor gebruikt). Voor diegenen die dit record naar het volgende niveau willen nemen, is de Ford F150 echter verkrijgbaar met de optionele FORD-triplex V8-motor (een krachtige zescilinder die sterker wordt bij elke liter brandstof). Hoewel het lijkt op de grootste sprong in het brandstofverbruik, is de Ford Triplex niet beschikbaar bij de Ecoboost;

CREW CAB EN PICKUP-modellen Een van de grootste wijzigingen in de FORD F150 is de introductie van een nieuw vierwielaandrijfmodel. De optie All-Wheel-Drive voor de FORD F150 maakt het nu in aanmerking voor vrachtwagens en SUV-type voertuigen. Eerder waren de enige vrachtwagens die de optie All-Wheel Drive zouden kunnen gebruiken, de Ford F150 Limited Edition, en die waren beperkt tot het trekken van een uitschuifbare rolstoel. De optie All-Wheel Drive biedt echter een hele nieuwe markt voor FORD-voertuigen. Bovendien zorgt de all-wheel drive voor meer gewichtsverlies zonder op te offeren aan de macht, wat belangrijk is voor veel Ford-truck-eigenaren.

Ecoboost v6 in plaats van vooruit te gaan met een kleinere, lichtere en goedkopere vierwielaandrijfversie van de Ford F150, heeft Ford besloten om door te gaan met het grotere, maar duurdere ECOBOOST V6-model. De EcoBoost V6 heeft een extreem krachtige motor, die meer pksporen produceert dan de Ford-focus. Het heeft ook een veel bredere track en een hogere compressieverhouding. De FORD F150 is echter veel groter en zwaarder dan de ECOBOOST, daarom heeft FORD ervoor gekozen om het te vervangen door de versie van de vierwielaandrijving. De FORD F150 zal ongetwijfeld worden herinnerd voor de kracht, maar het bevatte ook de beste suspensie op de markt.

Kijk voor meer informatie op https://www.vanleersum.nl/