Category

Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Makelaar

Wanneer u een makelaar inschakelt, kunt u beginnen met het lezen van recensies over hen. U moet ook met eerdere klanten praten om erachter te komen of ze tevreden zijn met de geleverde service. Experts raden aan om specifieke vragen aan de agent te stellen voordat ze de deal sluiten. In een enquĂȘte raadde een panel van makelaars aan om te vragen naar de ervaring van de makelaar, het aantal verkopen in het afgelopen jaar, of de makelaar met eerdere klanten heeft gewerkt en of hij of zij toegang heeft tot eigendommen die nog niet op de lijst staan.

In de VS ligt de vergoeding van een makelaar meestal rond de vijf tot 6,5 procent van de verkoopprijs. U kunt over dit tarief onderhandelen, maar houd er rekening mee dat het gebruikelijk is dat een agent zijn vergoeding verlaagt door met een andere agent aan dezelfde transactie te werken bekijk hier. Als u aarzelt om een commissie te betalen, kan het in uw eigen belang zijn om ergens anders te zoeken. Maar het is aan jou of je het prettig vindt om die vergoeding te betalen.

Zorg ervoor dat u met een makelaar praat over recente verkopen in de buurt om uw huis met vertrouwen te prijzen. Een makelaar kan een vergelijkende marktanalyse maken, die de mediane prijzen van vergelijkbare woningen in uw buurt in het voorgaande jaar schetst. Hoewel veel agenten kosten in rekening brengen voor deze service, kunnen Clever Partner Agents dit zonder extra kosten voor u doen. Een Clever Partner Agent kan de marktanalyse aanpassen op basis van de specifieke kenmerken van uw huis, zodat de aanbiedingsprijs passend is.

Voor meer info klik je deze site aan: https://www.makelaardijprins.nl/