Category

Zonnebrillen op sterkte – Soorten zonnebrillen op sterkte die u kunt kopen

Zonnebrillen op sterkte – Soorten zonnebrillen op sterkte die u kunt kopen

Of het nu een pure zonnebril is of een recept heeft, zorg ervoor dat u controleert of ze up-to-date zijn over de normen voor zonbescherming. Zonnebrillen op sterkte zijn een uitstekende keuze voor diegenen die een corrigerende bril nodig hebben, maar die hun tijd in de zon willen maximaliseren. Ze zijn ontworpen om meer te blokkeren dan alleen de schadelijke UV-stralen van de zon, maar kunnen ook zorgen voor een beter zicht door de schittering van verkeer en andere alledaagse voorwerpen te blokkeren. Veel zonnebrillenfabrikanten nemen UV-bescherming op in al hun ontwerpen. Zorg ervoor dat uw tinten beschermd zijn en er ook goed uitzien.

Uw recept helpt bij het bepalen van de grootte en vorm van de lens in uw tinten. Zonnebrillen op sterkte die groot zijn, gaan heel dicht bij de neus omhoog, terwijl kleinere zonnebrillen slechts enkele centimeters omlaag gaan. Als u uw recept van een optometrist krijgt, zal hij of zij u zowel de afmetingen van uw ogen als de vorm van uw gezicht geven. U zult in staat zijn om zonnebrillen op sterkte te vinden die al het licht in de buitenlucht blokkeren, maar de UV-stralen niet binnenlaten. Alle zonnebrillen bieden bescherming tegen schade door de zon, en zonnebrillen op sterkte hebben een extra bonus: verbeterd zicht. Hoe kleiner de lenzen, hoe beter de dekking, maar hoe groter de lenzen, hoe beter de kwaliteit van het zicht.

Er zijn enkele afwegingen bij het kiezen uit de verschillende beschikbare soorten zonnebrillen op sterkte. Metalen monturen zijn bijvoorbeeld over het algemeen zwaarder dan clip-ons. Bovendien kunnen metalen frames gevoeliger zijn voor krassen, wat storend kan zijn. Aan de andere kant kunnen metalen clips een beetje extra gewicht toevoegen. Als u uw clip-on-zonnebril dagelijks gaat gebruiken, moet u er een aanschaffen die gemakkelijker uit en weer kan worden gedaan, zodat het niet zo zwaar is.

Zonnebrillen met getinte glazen zijn geweldig voor mensen die veel buiten zijn, omdat ze het meeste zonlicht kunnen blokkeren, behalve het helderste deel van de dag. Hoewel zonnebrillen met doorzichtige lenzen niet al het zonlicht blokkeren, heb je in ieder geval niet te maken met de schittering. Sommige getinte zonnebrillen op sterkte zijn zelfs gemaakt om uw zicht buitenshuis te verbeteren door de zonlichtblokkerende eigenschappen van de lens te verbeteren. Er zijn er bijvoorbeeld die een sterker UV-filter hebben dat meer van de schadelijke zonnestralen tegenhoudt, zodat je opkijkt en de krant leest of op internet surft zonder je ogen te loensen.

Een andere zonnebril op sterkte die uw buitenactiviteiten leuker kan maken, is een gepolariseerde zonnebril op sterkte. Gepolariseerde brillen bestaan al een tijdje, maar pas de laatste jaren is het populair geworden. Met behulp van de lens worden de zonnestralen afgebogen en omgezet in een energie die minder schadelijk is voor je ogen. Veel mensen dragen hun gepolariseerde zonnebril op sterkte als ze buiten werken tijdens hun lunchpauzes of als ze buiten met het gezin dineren. Veel mensen gebruiken hun bril ook als ze naar het park gaan, want hoewel hun ogen niet worden aangetast, worden ze nog steeds beschermd tegen de sterke UV-stralen van de zon.

Er zijn zelfs zonnebrillen op sterkte, fotochrome lenzen genaamd, die kunnen worden gebruikt wanneer u uw bril donkerder moet maken zonder de transparantie te verliezen. Deze lenzen hebben speciale eigenschappen, waaronder het feit dat ze donkerder of lichter kunnen worden, afhankelijk van het feit of er een bepaalde prikkel is, zoals fel zonlicht. Als u lijdt aan astigmatisme, zult u blij zijn te weten dat een groot aantal zonnebrillen op sterkte fotochrome lenzen biedt, zoals die van Oakley, Ray Ban en Maui Jim.